Csirke piccata - Gyorsan elkészíthető finomság
Szerencsére nem kell konyhatündérnek lennünk ahhoz, hogy elkészítsük ezt az olaszos hangzású csirkeételt. A receptje igazán egyszerű, a végeredmény pedig nagyon finom.
Hozzávalók
- 5 csirkemell
- 1 ek só
- 1 ek őrölt fekete bors
- 1/4 csésze liszt
- 2 ek napraforgóolaj
- 1 csésze csirke húsleves
- 2-3 ek citromlé
- 2 ek kapribogyó
Elkészítés
A húst vágjuk vékony szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg a lisztben. Forró olajban pirítsuk meg mindkét oldalát, és ha elkészült, vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre. A serpenyőbe öntsük az alaplevet, a citromlevet és a kapribogyót, majd 10 percig pároljuk. Ezt követően tegyük bele vissza a csirkehúst, és további 10 percig együtt főzzük. Tálaláskor tegyük a tészta tetejére a hússzeleteket és öntsük rá a mártást.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!