Csicseriborsó-saláta avokádóval recept
Sokan nem tudják, hogy a legtöbb kalóriát a köretek fogyasztásával viszik be, így ezekre érdemes odafigyelni! Ez a saláta minden szempontból tökéletes.
Hozzávalók
- 2 doboz csicseriborsó
- 2 érett (fekete) avokádó
- 1 fej lilahagyma
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- lenmag a tetejére
Elkészítés
Egyre népszerűbb nálunk is a csicseriborsó, dióra emlékeztető íze sokakat elcsábít. Az alábbi salátában ráadásul a szintén fantasztikusan ízletes avokádóval közösködik, kettejük találkozása páratlan élmény.
A csicseriborsóról öntsük le a levet és mossuk át, az avokádót vágjuk kockákra, a lilahagymát pedig vékony csíkokra. Egy nagy salátástálban keverjük mindet össze, locsoljuk meg a citromlével és az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, végül szórjuk meg egy kevés lenmaggal.
A menta vagy a citromfű íze is jól illik hozzá, érdemes kipróbálni. Sült halak és húsok mellé isteni köret.
Ezt is ajánljuk: Roston sült koktélparadicsom rukkolával - Katt ide!