Cseresznyebefőtt - Recept
A cseresznyebefőttnek egyszerűen lehetetlen ellenállni! Gondoljunk már most a téli időszakra és tegyük el a gyümölcsöt akkorra, amikor már sem a kertünkben, sem a piacokon nem juthatunk hozzá.
Hozzávalók
- 5 kg cseresznye
- 1,5 kg nyírfacukor
- 2,5 l víz
Elkészítés
A gyümölcsöket tisztítsuk meg: szedjük le a szárukat és mossuk meg, majd töltsük bele a kiforrázott befőttes üvegekbe. Készítsünk szirupot: a nyírfacukrot főzzük össze a vízzel, szedjük le a habját, majd öntsük a gyümölcsökkel teli üvegekbe. Nem kell, hogy teljesen megteljen, mert a gyümölcs is engedhet levet. Ezt követően zárjuk le jól az üvegek tetejét, majd üvegestől forraljuk nedves gőzben 7-8 percig és hagyjuk kihűlni.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!