Császármorzsa - Recept

Ez az édes fogás egy klasszikus, osztrák-magyar recept alapján készül, amit szinte mindenki szeret. Próbáld ki te is!

Hozzávalók

  • 100 g búzadara
  • 7 g búzaliszt
  • 50 g vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 250 ml tej
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál vanília eszencia
  • fél citrom
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés

Keverjük el a lisztet a búzadarával, majd öntsük rá a tejet. A keveréket hagyjuk egy órán át állni, hogy a búzadara megszívja magát. A tojások sárgáját habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a morzsához. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd ezt is a masszához adjuk. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, majd öntsük rá a morzsát. Egy fakanállal folyamatosan kevergessük, amíg szét nem esik kisebb darabokra. Az ételt melegen, porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Fahéjas tejberizs

Fotó: receptvaros.hu

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sztárok
Gyógyíthatatlan betegségben, a demencia egyik formájában szenved Bruce Willis, emiatt pedig jó ideje teljesen visszavonult a nyilvánosságtól, lányai viszont most olyan képet osztottak meg róla,...
Sztárok
A közkedvelt rádiós fontos témát karolt fel az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon, egyöntetű elismerést kiváltva követőtáborából.
Utazás
A kevesebb csomag nagyobb szabadsággal járhat, de ha be szeretnénk férni csak egy kézipoggyászba, le kell mondanunk róla, hogy felkészüljünk minden “mi van, ha” esetre.
Lifestyle
Nemcsak a fogyásban segíthetnek, hanem általános közérzetedre is pozitív hatással lehetnek. Ha legközelebb nassolnivalóra vágysz, nyugodtan válogass az alábbi listából, és élvezd a finom falatokat...
Fashion&Beauty
Ez az egységes szín lenyűgöző fényességgel párosul, így nemcsak feltűnő, de elegáns és modern választás is, amely minden frizurát luxus hatásúvá varázsol.