Császármorzsa - Recept
Ez az édes fogás egy klasszikus, osztrák-magyar recept alapján készül, amit szinte mindenki szeret. Próbáld ki te is!
Hozzávalók
- 100 g búzadara
- 7 g búzaliszt
- 50 g vaj
- 100 g kristálycukor
- 250 ml tej
- 3 db tojás
- 1 teáskanál vanília eszencia
- fél citrom
- porcukor
- lekvár
Elkészítés
Keverjük el a lisztet a búzadarával, majd öntsük rá a tejet. A keveréket hagyjuk egy órán át állni, hogy a búzadara megszívja magát. A tojások sárgáját habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá a morzsához. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd ezt is a masszához adjuk. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, majd öntsük rá a morzsát. Egy fakanállal folyamatosan kevergessük, amíg szét nem esik kisebb darabokra. Az ételt melegen, porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Fahéjas tejberizs