Csángó rostélyos - Recept
Ha te is megszeretnéd kóstolni az erdélyi ételeket, akkor a csángó rostélyos pont neked való.
Hozzávalók
-
4 szelet rostélyos
- 1 db répa
- 1 db fej zeller
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db petrezselyemgyökér
- 2 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 2 dl fehérbor
- 1 ek paradicsompüré
- 15 dkg füstölt szalonna
- só, bors, lestyán
Elkészítés
Első lépésként klopfoljuk ki a húsokat, sózzuk és borsozzuk meg, majd hirtelen süssük ki a zsírban. Tegyük a maradék zsírba a zöldségeket és a hagymákat, majd pirítsuk meg őket. Ezt követően szórjuk meg liszttel, öntsük le borral és vízzel, fűszerezzük meg. Tegyük a tetejére a hússzeleteket, szórjuk meg lestyánnal, és lefedve főzzük. 10 percenként kevergessük meg, ha elfő a víz, akkor pótoljuk. Ha a hús kész, akkor vegyük ki, a zöldségeket pedig passzírozzuk le, és tegyük vissza a szószba.
Ha szereted a rostélyost, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Eszterházy-rostélyos - Recept