Csalánleves csicseriborsóval

Ha valami egzotikus és különleges fogással szeretnénk elkápráztatni vacsoravendégeinket, akkor készítsük el ezt a csicseriborsós csalánlevest.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 5 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1 citrom
- 2 evőkanálnyi liszt
- 3 csicseriborsó konzerv
- 1 tál csalán
- 1 kávéskanálnyi római kömény
- só
- bors
Elkészítés
A hagymát pucoljuk meg, kockázzuk fel, majd a fokhagymát is tisztítsuk meg és nyomjuk össze. A vöröshagymát egy kevés olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát, a lisztet, a citrom kifacsart levét és egy kevés reszelt citromhéjat, majd öntsük hozzá a csicseriborsót is. Ezután jöhet a kömény, egy kevés só és bors, majd öntsük fel vízzel az edényt. A frissen szedett és megmosott csalánt ezután adjuk a leveshez, majd forrásig főzzük a levest. A kész levest turmixoljuk össze turmixgépben vagy botmixer segítségével.
Extra tipp
A csicseriborsós leves rendkívül finom lehet tejföllel és tabascóval meglocsolja, de egy kevés snidlinggel és fokhagymás pirítóssal sem foghatunk mellé.
Készíts csalános hajápolót házilag!
Fotó: blog.jagaimo.com
Oldalak
