Chilis kenyér - Különleges pékárú

Mi imádjuk az otthon elkészített péksüteményeket és pékárukat, hiszen így sokkal nagyobb öröm az elfogyasztása is, és az íze is mennyei.
Hozzávalók
- 1 evőkanál étolaj
- 1 db chili paprika
- 200 ml víz
- 250 g búzaliszt
- 120 g teljes kiőrlésű liszt
- Csipet só
- 1 teáskanál kristálycukor
- 25 g vaj
- 1 teáskanál élesztő
Elkészítés
A chili paprikából távolítsuk el a magokat és apróra vágjuk fel. Forró olajon pár percig pirítsuk. Közben a kenyérsütő gépbe öntsük bele a vizet, az olajat, a kétféle lisztet és a chilit. Mehet bele a só, a vaj, a cukor és az élesztő is. Ha végzett a dagasztóprogram, tegyük egy lisztezett deszkára a masszát. Kicsit gyúrjuk át, majd formázzuk kenyér formájúra. Olajozzunk ki egy tepsit és tegyük bele, majd a kenyér tetejét is kenjük be, takarjuk le és pihentessük 20 percig. Ezután egy kevés vízzel is kenjük át, majd 200 fokos sütőben, légkeverésen süsük. Mikor kész, ismét kenjük meg kevés vízzel.
Készítsd el a fokhagymás- májas kenyeret is!
Oldalak
