Chilis Hot Dog recept
Ki gondolta volna, hogy egyszer még azt mondja valaki: a hot dog mégiscsak tud laktató lenni! Mi bevalljuk, nem igazán hittünk ebben. Aztán kipróbáltuk ezt a chilivel és kolbásszal feldobott verziót, eredményként pedig öt-hat darab helyett maximum kettő-hárommal jól laktunk. Nézzük mennyire egyszerű elkészíteni ezt a finomságot.
Hozzávalók (8 adaghoz)
A szószhoz
- 25 dkg darált sertéshús
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 tk só
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk oregánó
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1/2 tk őrölt chili
- 10 g vöröshagyma por
- 2,5 dl víz
- 5 ek ketchup
A hot doghoz
- 1 db közepes fej vöröshagyma
- 250 g grillkolbász
- 8 db hot dog kifli
- 1 tk vaj
Elkészítés
A szósz hozzávalóit egy kisméretű lábasba tesszük és a számos fűszer miatt jól elkeverjük. Közepes lángon 15 percen keresztül szép sűrűre főzzük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni. A kifliket szinte teljesen kettévágjuk, majd kivajazva kissé megpirítjuk. A grillkolbászokat és a kockára vágott közepes fej vöröshagymát szintén egy serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor értelemszerűen minden kiflibe egy-egy grillkolbász kerül néhány evőkanál chili szósszal, a tetejére pedig a pirított hagymakockák. Minderre ízlés szerint reszelt sajtot vagy mustárt is tehetünk.
Ezt is ajánljuk: Chilis marhasült recept