Isteni bundás alma - Recept
Az ősz egyik legfinomabb gyümölcs az alma, amiből rengeteg különféle finomságot lehet készíteni, mint például a bundás almát.
Hozzávalók
- 0,5 kg alma
- 2,5 dkg kristálycukor
- 1/2 kávéskanál rum
- 1 db tojás
- 2,5 dl tej
- 10 dkg finom liszt
- csipet só
- 5 dkg porcukor
- 1 tk őrölt fahéj
- étolaj
Elkészítés
Hámozzuk meg az almát, szedjük ki a magházat, majd szeleteljük ujjnyi vastagságúra. Ezután cukrozzuk meg, locsoljuk meg a rummal, és hagyjuk állni. A tejből, lisztből, tojásokból, sóból készítsünk palacsintatésztát, fogassuk meg benne az almakarikákat, és forró olajban süssük pirosra. Végül fahéjas porcukorral tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Grillezett alma fagylalttal