Brokkoli krémleves - Recept
Tápláló, zöldséges krémlevesekből sosem lehet elég, brokkolival is érdemes kipróbálni ezt a fogást. Lenyűgözően egyszerű, és finom recept!
Hozzávalók
- 20 g vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 500 g brokkoli
- 160 ml főzőtejszín
- szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés
Bontsuk szét a brokkolikat, majd mossuk meg őket alaposan. Olvasszuk meg a vajat, meg pirítsuk rajta üvegesre az apróra felkockázott vöröshagymát. Adjuk hozzá a brokkolit is, majd öntsük fel vízzel, hogy az egészet ellepje. Főzzük puhára a zöldséget, adjuk hozzá a tejszínt, majd vegyük le a tűzről és turmixoljuk krémesre. Ha szükséges, egy kevés tejjel hígíthatjuk. Tegyük vissza melegíteni, fűszerezzük ízlés szerint. Tálaláskor reszelt sajtot, vagy pirított kenyérkockákat szórjunk a tányérba.
Ezt is ajánljuk: Póréhagymaleves burgonyával