Boros-tejszínes hagymaleves - Életet lehel beléd
Egy hűvös és fárasztó nap után csak arra vágysz, hogy egy finom és forró leves átmelegítsen? Készítsd el a következőt! Garantáltan életet lehel majd beléd!
Hozzávalók
- 10 dkg póréhagyma
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg margarin
- 2 db húsleveskocka
- 2 dl fehérbor
- 1 dl tejszín
- 1 ek liszt
- bors, szerecsendió
Elkészítés
A felaprított póréhagymát, vöröshagymát és fokhagymát a margarinon pároljuk üvegesre. Hintsük meg borssal és szerecsendióval, szórjuk rá a lisztet, majd ha lepirult, öntsük fel a borral és nagyjából 8 dl vízzel. Adjuk hozzá a húsleveskockákat és a tejszínt. Forraljuk össze, majd snidlinggel és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!