Birsalmalekvár feketeszőlővel - Nem mindennapi jam

A lekvárt akkor a legjobb elfogyasztani, ha saját magunk csináljuk. A birsalmalekvár ráadásul nem csak pékáruk, péksütemények mellé, de sült húsokhoz is remekül illik.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 kg fekete szőlő
- 1 kk szegfűszeg
- Víz
- 1 kk fahéj
- 50 dkg befőző cukor
Elkészítés
A birsalmát magozzuk ki, majd vágjuk fel kis darabokra. Az apróra vágott almakockákat és a fekete szőlőt egy kevés vízzel tegyük fel főni. Ha a gyümölcsök már kezdenek puhulni, tegyük bele a fűszereket is. Amikor már kicsit kihűlt, pürésítsük össze egy botmixer segítségével. Ismét tegyük fel forrni, ezúttal már a befőző cukorral együtt. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy jól sterilizált dunsztos üvegekbe öntsük.
Készítsd el a túrófelfújtat birsalmapürével!