Birsalmalekvár feketeszőlővel - Nem mindennapi jam

A lekvárt akkor a legjobb elfogyasztani, ha saját magunk csináljuk. A birsalmalekvár ráadásul nem csak pékáruk, péksütemények mellé, de sült húsokhoz is remekül illik.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    2 kg birsalma
  • 1 kg fekete szőlő
  • 1 kk szegfűszeg
  • Víz
  • 1 kk fahéj
  • 50 dkg befőző cukor

Elkészítés

A birsalmát magozzuk ki, majd vágjuk fel kis darabokra. Az apróra vágott almakockákat és a fekete szőlőt egy kevés vízzel tegyük fel főni. Ha a gyümölcsök már kezdenek puhulni, tegyük bele a fűszereket is. Amikor már kicsit kihűlt, pürésítsük össze egy botmixer segítségével. Ismét tegyük fel forrni, ezúttal már a befőző cukorral együtt. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy jól sterilizált dunsztos üvegekbe öntsük.

Készítsd el a túrófelfújtat birsalmapürével!

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Fashion&Beauty
Amal Clooney rálelt egy igazán divatos és könnyen kombinálható farmernadrágra, ami minden alkatú nőn jól mutat.
Lifestyle
Utazás
Az egyik autóst azt sem érdekelte, hogy a rendőrök orra előtt szabálytalankodik. Ennek nemcsak pénzbüntetés a vége, hanem a jogosítványodat is bevonják egy időre.
Lifestyle
Mindenki imád chipset ropogtatni, és közben még lehet pénzt is tudsz keresni. Ehhez viszont az kell, hogy gyártási hibás legyen az egyik chipsdarab.
Fashion&Beauty
Meglepően sokoldalú és különböző stílusokba is könnyedén beilleszthető.
Sztárok
Szikora Róbert és a felesége nem szeretik a nagy felhajtást, inkább az élet apró örömeit élik meg.