Bélszínlángos - Különleges ebéd
Bár a csirke vagy a pulykahús nagyobb sláger, mégsem ehetünk mindig szárnyasokat, hiszen nem árt a változatosság. A bélszín remek és ízletes újdonság lehet.
Hozzávalók
- 80 dkg bélszín
- 20 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 1 tojásfehérje
- só, bors
Elkészítés
A bélszínből 8 szeletet vágunk, mindet vékonyra verjük. A vajon sóval, borssal addig pároljuk a felszeletelt gombát, amíg a saját levét el nem főtte. Ekkor 4 nyers hússzeletre 1-1 halmot rakunk a gombából, és egy kis reszelt sajtot a húsok szélén 1-1 cm-t kihagyva, amit megkenünk a tojásfehérjével. Ráborítjuk a másik 4 szelet húst és az így megtöltött dupla hússzeletek széleit összenyomkodjuk. Olajon a szeleteket mindkét oldalán megsütjük.
Krumplipürével tálaljuk.
Próbáld ki ezt is: Stroganov bélszín!
Fotó: receptek.net