Barnamártás svéd húsgolyóhoz - Isteni finom
A svéd húsgolyó önmagában is finom, azonban a barnamártástól lesz tökéletes. Készítsd el otthon a szószt, hiszen ez finomabb a zacskósnál.
Hozzávalók
- 3 deci tejföl
- csipetnyi fehérbors
- 1 db húsleveskocka
- kevés szójaszósz
- kevés só
- 2 deci tej
- 4 evőkanál liszt
Elkészítés
Egy kevés olajra öntünk 1-2 deci tejfölt. Habverővel kikeverjük, majd teszünk bele némi borsot, egy leveskockát, még tejfölt (összesen három deci legyen), 2 deci vizet, kevés szójaszószt és esetleg egy kis sót.
1-2 deci tejet csomómentesre kikeverünk 4 evőkanál liszttel, majd hozzáöntjük a többihez. Folyamatosan kevergetjük, míg forrni nem kezd. Ezután kb. 5 percig forraljuk. Ha túl sűrűre sikerül, akkor adjunk hozzá még vizet. Ha pedig túl híg lenne, akkor még tegyünk hozzá tej-liszt keveréket.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!