Bailey's-es brownie házilag - A boldogsághormon a hétköznapokra
A brownie nem csak a gyerekek kedvence, hanem a felnőtteké is, pláne ha megbolondítják egy kis krémlikőrrel. Aki egyszer megkóstolja, többet nem szeretné majd máshogy elkészíteni! Most megmutatjuk, mi a titok!
Hozzávalók
A brownie-hoz
- 8 evőkanál finomliszt
- 8 evőkanál cukor
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 tojás
- 6 evőkanál naptaforgó étolaj
- 6 evőkanál tej
A Bailey-es réteghez
- 1/2 bögre vaj
- 1/3 bögre krémlikőr
- 2 evőkanál tej
- 2 bögre porcukor
Elkészítés
Először állítsuk össze a brownie tésztáját. Keverjük össze egy hőálló tálban a lisztet, cukrot és kakaóport, majd adjuk hozzá a tojást, olajat és tejet. Miután egységes massza lett belőle, mehet a sütőbe 10 percre. Amíg hűl a brownie, készítsük el a krémlikőrös réteget. Egy kisebb serpenyőben olvasszuk fel a vajat, forraljuk körülbelül 5 percig, de vigyázzunk, hogy le ne égjen. Ha a vaj szépen bebarnult, öntsük egy újabb hőálló tálba. Várjuk meg amíg kihűl, ezután keverjük el benne a krémlikőrt, a tejet és a porcukrot. Fontos, hogy sűrű, de kenhető masszát kapjunk. Ezután terítsük el az időközben szobahőmérsékletűre hűlt brownie tetején. Hagyjuk állni 20 percig, majd szeleteljük fel.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!