Baconbe tekert csirkefalatkák - Ennivalóan finomak
A csirkehús és a bacon külön-külön is nagyon finom, ha pedig párosítjuk a kettőt, igazán mennyei ebédet varázsolhatunk az asztalra. Készítsd el a következő receptet, de vigyázz, amilyen hamar elkészül, olyan hamar el is fogy!
Hozzávalók
- 2 kicsontozott csirkemell
- 8-12 vékony szelet bacon
- ¾ csésze barna cukor
- só és bors
Elkészítés
A csirkehúst kockázzuk fel és szórjuk meg sóval, borssal. Mindegyiket tekerjük bele egy-egy kis baconszeletbe, ha szükséges a rögzítéshez, szúrjunk bele egy-egy fogpiszkálót. Mindegyik darabot forgassuk be barnacukorba, és egy tepsire téve 180 fokos sütőben nagyjából 45 perc alatt süssük készre. Ekkorra a cukor is karamellizálódik a falatkákon. Ha kedvünk tartja, díszítsük petrezselyemmel és krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!