Angol citromkrém - Recept

Angliában a lekvárhoz hasonlóan fogyasztják ezt az isteni citromos krémet, péksüteményre kenve, tortákhoz és mártogatósnak is kiváló. Próbáld ki!
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 3 db citrom
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál keményítő
Elkészítés
Tegyünk egy fazék vizet a tűzre, majd a tetejére egy odaillő tálat, ebben fogjuk elkészíteni a krémet. Reszeljük le a citromok héját, csavarjuk ki a levét, szűrjük le és mérjünk ki belőle 1 dl citromlevet, ugyanis ennyi kell a krémhez. A keményítőt, a cukrot és a reszelt citrom héját keverjük el a tálban, adjuk hozzá a tojásokat, és folyamatos kevergetés mellett melegítsük. Mikor kezd habosodni a tojás és elolvadt a cukor, hozzáadjuk a citrom levét, és kavargatjuk tovább, míg be nem sűrűsödik. Ekkor hozzátesszük a kockára vágott vajat, így a keverék kb. 2 perc múlva sűrű, fényes krémmé alakul.
Ezt is ajánljuk: Amerikai palacsinta juharsziruppal
Fotó: agriec.co.za
Oldalak

This is a modal window.