Ananászos rizssaláta recept

Ebben a meleg időben nincs is jobb egy finom és könnyed ebédnél, így készítsük el ezt a mennyei salátát.
Hozzávalók
- 1 csomag előfőzött rizs
- 2 dl tejföl
- 2-3 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 doboz ananász
- só
- édesítőszer (ízlés szerint)
- 1 mk kurkuma
- őrölt fehérbors
Elkészítés
A rizst a dobozon lévő leírás szerint főzzük meg, majd hideg vízzel alaposan öblítsük le, és csepegtessük le. A darabolt ananászkonzervet öntsük bele egy szűrűbe, majd csepegtessük le. A tejfölt keverjük simára a majonézzel, a mustárral, csipet sóval, az őrölt fehérborssal, a kurkumával, és ízlés szerint édesítőszerrel. Ezután tegyük bele egy tálba az ananászt, a rizst, majd öntsük rá az ízesített tejfölt. Keverjük alaposan össze, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezt is ajánljuk: Tavaszi saláta - Katt ide!