Ananászos csirkemell - Recept
Ha már unjuk a húslevest vasárnap, akkor készítsünk inkább valami teljesen mást. Főzzünk például ananászos csirkét.
Hozzávalók
- 2 db csirkemell
- 1 doboz ananászkonzerv
- 0,2 dl tejföl
- 0,3 dl tejszín
- pici szerecsendió
- só
- vaj
Elkészítés
A csirkemelleket szeleteljük fel, majd olajban süssük meg mindkét oldalát. Készítsünk elő egy mélyebb jénai tálat, melynek kenjük ki az alját vajjal. Ezután a szeleteket fektessük bele, mindegyik tetejére szórjunk sót és őrölt szerecsendiót, ezután tegyük bele a darabolt ananászt, majd ismét húst, rá a sót és a szerecsendiót, majd az ananászt. Ezt addig folytassuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Ezután az ananász levét, a tejfölt és a tejszínt egy mély tálban keverjük össze, és az egészet öntsük egy tálba. Fóliázzuk le, és 25 percig süssük a sütőben. Ha letelt a 25 perc, vegyük le a fóliát , kapcsoljuk ki a sütőt és még kb. 10 percig hagyjuk bent.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!