Ananászos csirke keletiesen - Mennyei ízek néhány hozzávalóból
Nincs ötleted, mit főzz ebédre? Mi az az egyszerű, ám különleges fogás, amivel meglephetnéd a családot? Ne gondolkozz tovább, készítsd el a következő receptet!
Hozzávalók
- 4 kicsontozott, bőr nélküli csirkecomb
- ⅔ csésze száraz sherry
- ½ csésze szójaszósz
- 4 ek kókuszcukor
- 1 konzerv ananász (karika + a leve)
- 1,5 tk keményítő
Hozzávalók
Egy tálban keverjük addig a sherryt, a szójaszószt, a kókuszcukrot és az ananászlét, míg a cukor teljesen feloldódik. Egy csészényit tegyünk félre, a többibe pedig forgassuk bele a húst. Egy órán át hagyjuk a hűtőben pácolódni. A keményítőt keverjük el 3 evőkanál hideg vízzel. A félretett keveréket közepes lángon kezdjük el melegíteni és adjuk hozzá a keményítős vizet. Főzzük addig, míg el nem készül a máz. A bepácolódott húst és az ananászkarikákat grillsütőben süssük meg, majd tálalás előtt csorgassuk rá a mázat.