Almával sült csirkecombok baconbe tekerve - Fejedelmi lakoma
A baconbe tekert csirkénél kevés finomabb fogás létezik, ha pedig almával együtt sütjük meg, még ennél is fantasztikusabb lesz! Íme a recept, próbáld ki!
Hozzávalók
- 4 csirkecomb
- 1 kg burgonya
- fél kg alma
- szeletelt bacon
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- friss rozmaring
- fél dl olaj
- só, bors
Elkészítés
A csirkecombokat tisztítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk és mindegyikre tekerjünk baconszeleteket. A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg, szeleteljük fel és sózzuk meg. Az almát szintén mossuk meg, szedjük ki a magházát és szeleteljük fel. Egy kivajazott tepsi alján rendezgessük el a burgonyát és az almát, szórjuk meg a felaprított rozmaringgal, a zúzott fokhagymával, borssal, végül locsoljuk meg egy kis olívaolajjal. Erre tegyük a csirkecombokat, majd alufóliával lefedve 230 fokos sütőben süssük ropogósra.