Alföldi gulyásleves - Hagyományos ízek
Ha szereted a hagyományos magyaros ízeket, készítsd el ebédre a gulyáslevest! Máris mutatunk hozzá egy nagyon egyszerű receptet. Íme!
Hozzávalók
- 0,5 kg marhacomb
- 1 kg burgonya
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyem
- 7 dkg lecsó
- 3 dkg zsír
- 1 kisebb csípős paprika
- 1 kk fűszerpaprika
- fokhagyma
- köménymag
- só, bors
Elkészítés
A felaprított vöröshagymát a zsírban pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a megmosott és felkockázott húst. Tegyük vissza a tűzre, és pirítsuk. Ha levet engedett a hús, adjuk hozzá a lecsót és a fűszereket. A krumplit és a zöldségeket mossuk meg és kockázzuk fel. Adjuk hozzá a leveshez és engedjük fel vízzel. Ha a hús megpuhult, tálalhatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!