Áfonyaleves - Őszies gyümölcsleves
Bár az áfonya nem egy cukormentes, diétázóknak való gyümölcs, mégis rengeteg A-, B-, és C- vitamin van benne.
Hozzávalók
- 70 dkg áfonya
- 1 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1 citrom leve
- 4 dkg liszt
- 1 db szegfűszeg
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
Elkészítés
A megmosott áfonyát feltesszük egy lábosba főni, kb. annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Pár perc forrás után levesszük és áttörjük egy szitán. A gyümölcslevéhez hozzáadunk 7 dl vízet a szegfűszeget és a citromlevet, majd 10 percig főzzük. Mehet bele egy kis só és a cukor. 5 perc forralás után beletesszük a tejszínt, a lisztet és a tejfölt. Ezután csomómentesre keverjük és hagyjuk kihűlni.
Pár szem áfonyával tálaljuk.