A nap receptje: Sajtos spenótos penne
Ha unod már a szokásos tészta recepteket, akkor próbáld ki ezt a pikáns tésztakülönlegességet, amelyet néhány perc alatt a konyhaasztalra varázsolhatsz!
Hozzávalók:
•1 csomag fagyasztott spenót
•fél kiló penne
•6 gerezd fokhagyma
•1 db. tömlős sajtkrém
•Só (ízlés szerint)
•Bors (ízlés szerint)
•1 kispohár tejföl a tetejére
•Reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
•A pennét sós vízben puhára főzzük, a vízbe tegyünk 2-3 evőkanál olajat, hogy a tészta darabok ne ragadjanak össze.
•A főtt tésztát szűrjük le, majd tegyük félre.
•A spenótot tegyük fel a tűzre, öntsünk rá fél deciliter vizet, és olvasszuk ki. Ha már teljesen kiolvadt, a fokhagymanyomón áttört fokhagymákkal és sóval, borssal fűszerezzük, majd forraljuk össze.
•A spenóthoz olvasszuk hozzá a tömlős sajtot is, majd keverjük össze a pennével és tegyük tűzálló tálba.
•Egy kis pohár tejfölt keverjünk össze sóval, borssal és ízlés szerint a reszelt sajt felével, majd oszlassuk el egyenletesen a tál tartalmán, ugyanis ettől szaftosabb lesz a tészta az összesütés után is.
•Végül a maradék reszelt sajttal hintsük meg az egészet, és néhány perc alatt süssük össze.
Tipp: Mivel minden hozzávaló korábban már megfőtt, a sütőben elegendő a grill funkciót használni, hogy éppen csak a tetejére piruljon a sajt!