3 ízletes halas fogás - Recept
A hal elkészítésére számtalan variáció létezik, cikkünkben mutatunk hármat, amely szinte biztos, hogy mindenkinek ízleni fog.
Halpaprikás zöldbabbal
Hozzávalók
- 50 dkg halfilé
- 20 dkg zöldbab
- 10 dkg szalonna
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- só, bors, fűszerpaprika
Elkészítés
Mossuk meg alaposan a halfiléket, szeleteljük fel 3-4 cm csíkokra, sózzuk és borsozzuk őket. A zöldbabot tisztítsuk meg, aprítsuk őket 2-3 cm hosszúságúra, majd sós vízben fűzzük meg. (Amennyiben konzerv zöldbabot használunk, ez a lépés értelemszerűen kimarad.) A szalonnát vágjuk vékony csíkokra, majd pirítsuk meg és adjuk hozzá a halat. Ha félig megsütöttük, egy időre tegyük félre őket. A szalonna zsírjában pirítsuk meg a hagymát, tegyük rá a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd sózzuk meg. Amint megpuhultak, szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük hozzá a tejfölt és a zöldbabot. Főzzük együtt őket, majd adjuk hozzá a félretett szalonnás halakat és főzzük tovább. Galuskával vagy tésztával tálaljuk.