Magyar versenyző készül odapörkölni a pizza világbajnokságon

Ma már rengeteg gasztronómiai megmérettetés van a világon, és hát pont a pizzának ne lenne világbajnoksága? Egy magyar versenyező is meg fogja mutatni, hogy mit tud.

Profi magyar pizzakészítőről van szó, aki még az olaszok számára is méltó ellenfél

Rendelni, vagy készíteni egy pizzát még mindig a világ legjobb dolga, az meg már maga a mennyország, amikor meg is esszük. A pizza története az ókorra nyúlik vissza, amikor különböző kultúrák készítettek feltétes laposkenyeret. A modern pizza elődje a focaccia volt, amelyet a rómaiak panis focaciusként ismertek.

A mai pizza közvetlen elődjét Nápolyban fejlesztették ki a 16. és a 18. század között. A nápolyi pizza paradicsom és mozzarella felhasználásával készül. Az eredeti nápolyi pizzára csak San Marzano- vagy Piennolo del Vesuvio paradicsom kerülhet, amely a Vezúvtól délre fekvő vulkanikus síkságon terem.

Viszont ettől nagyobbat kell annak villantania, aki a pizza világbajnokságra benevez. A galériánkban megmutatjuk a részleteket.

A pizzát valószínűleg nincs olyan ember, aki ne szeretné. A feltétek és a varriációk száma gyakorlatilag végtelen.
Kattints a további képekért!

A gyártóknak kicsit jobban át kell gondolniuk, mit tesznek ezekbe a pizzákba.

Leadfotó: Flickr - Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Idén nyáron felejtsd el a hagyományos fröccsöket és próbáld ki helyette ezt az egyszerű és frissítő, pezsgőkoktélt.
Fashion&Beauty
Sokan hajlamosak vagyunk elképesztő összegeket kifizetni egy-egy szépségápolási termékért, miközben a valódi csodaszerek gyakran bizony a konyhapolcunkon lapulnak.
Lifestyle
Te is arra vágysz, hogy a rózsabokrok tele legyenek színes virágokkal, és mesés illatot árasszanak az egész kertben? Akkor semmiféleképpen se dobd ki ezt a konyhai hulladékot, ugyanis csodákat művel...