Kiderült a titok: ilyen csirkét kapsz a magyar boltokban

Azt persze mindenki tudja, hogy annyira nagy a keresletet, hogy azt nem lehetne fenntartani csak a magyar csirkéből.

Még mindig a csirkemell az egyik legkelendőbb

A csirkehús az egyik legnépszerűbb és legolcsóbb húsféle Magyarországon. Sok fehérjét, B-vitamint, ásványi anyagokat és esszenciális aminosavakat tartalmaz, amelyek fontosak az egészséges táplálkozáshoz.

A csirkehús vásárlásakor érdemes figyelni a minőségre, a származásra és az árra. A legjobb, ha friss, sárga bőrű, sárga lábú, magyar parlagi csirkét választunk, amely nem tartalmaz hormonokat, antibiotikumokat vagy más káros anyagokat.

Azonban vajon milyen csirkehúst kapunk Magyarországon? Milyen trükkökkel jöhet be egy bizonyos országból a csirkehús? A galériánkból minden kiderül!

A bontott csirke általában drágább, mint az egész, de ha csak bizonyos részeket szeretnénk fogyasztani, akkor megérheti. A csirkehús elkészítésénél ügyeljünk a megfelelő hőkezelésre, hogy elkerüljük a szalmonella vagy más baktériumok okozta fertőzéseket.
Kattints a további képekért!

Hihetetlen, mennyiféleképpen el lehet készíteni!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Egészség
Újult erővel támad a koronavírus - vélik a kutatók. Noha a "FLiRT" néven ismertté vált új koronavírus-változatok kevésbé veszélyesek, mint a korábbi variánsok, mégsem érdemes legyinteni rájuk, mivel...
Sztárok
Komoly megtiszteltetéstől fosztotta meg kisebbik fiát, Harry herceget a brit uralkodó - derül ki egy friss közleményből.
Sztárok
Vilmos hercegnek is szüksége van egy kis lendületre a hétfő reggeleken, hogy felkészítse magát az előtte álló hétre, módszere viszont meglehetősen szokatlan.