Lifestyle

Nemcsak egészségesebb lesz a kenyér, de még fogyhatsz is vele, ha így fogyasztod

Mostanában egyre több olyan videós tartalmommal találkozhatsz a TikTokon, mely szerint a kenyér sokkal egészségesebb, ha fogyasztás előtt mélyhűtőben tárolod.

Tényleg érdemes hűtve tárolni a kenyeret?

Az ismét virálissá vált téma kapcsán most Duane Mellor dietetikus is elmondta a véleményét: a szakértő ismertette a videómegosztó portálon terjedő teória lényegét. A kenyérsütés következtében megkocsonyásodó és megdagadó élesztő könnyebbé teszi az emberi sejtek számára a glükóz megkötését, ami növeli az inzulinszintet. Ez előbb-utóbb az éhségérzet megnövekedéséhez, sőt hízáshoz is vezethet.

Ha viszont fogyasztás előtt mélyhűtőben tároljuk a kenyeret, a megdagadt élesztő összezsugorodik, az emésztőenzimek pedig nehezebben oldják fel, vagyis az emberi szervezet nehezebben jut hozzá a benne lévő cukorhoz.

Az összezsugorodott élesztők később kisebb eséllyel vezethetnek majd magas vércukor-, illetve inzulinszinthez.
Kattints a további képekért!

Édességek, tejföl, túró, kefír és sajt is található az érintett termékek között - derül ki a Nébih által közzétett adatokból.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Home&Design
Elsőre furcsa és kissé feleslegesnek ható trend ütötte fel a fejét a lakberendezés területén.
Lifestyle
Ezek a tettek minimális erőfeszítést igényelnek, mégis pozitív irányba változhat az életed általuk.
Fashion&Beauty
Az intim területekről való gondoskodás elengedhetetlen része a megfelelő fehérnemű kiválasztása. Eddig talán nem is gondoltad volna, de bizony akad néhány típusú fehérnemű, melyek súlyos problémákhoz...