Ezeket az élelmiszereket messziről kerüld el, ha külföldön nyaralsz
Íme néhány profi tipp a turista betegségek elkerülésére, amely az utazók 30-70%-át érinti.
Sokakat érint
Itt a nyár, izgatottan várjuk a külföldi nyaralásunkat, valószínűleg már jó előre megírtuk a hosszú listát a kötelező látnivalókról és tennivalókról. Na de ezen a listán szó sincs hasmenésről, hányásról és egyéb rosszullétekről, pedig ezek az emésztési problémák sokunkkal előfordulhatnak a nyaralás során.
Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) becslése szerint a turisták 30-70%-a szenved az utazók hasmenésétől, attól függően, hogy hova és mikor mennek. A betegség gyakran - de sajnos nem mindig - megelőzhető, ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk vagy iszunk. Leah Silberman - a manhattani egészségügyi hivatal regisztrált dietetikusa - szerint, az élelmiszerek által összeszedett fertőzések bármikor megjelenhetnek. „Az utazás során új élelmiszerforrások, helyi élelmiszerkezelési eljárások és eltérő tisztasági szabványok ismerhetők meg. Ez növeli az esélyét annak, hogy fertőzésekkel vagy szennyező anyagokkal érintkezzünk, amelyek ellen szervezetünk esetleg nem épített ki védelmet.”
Az élelmiszerek nem biztonságos ivóvízzel is szennyezettek lehetnek, vagy ha a kézmosás nem megfelelően történik, így hát ha legközelebb utazunk, kövessük az alábbi tippeket, hogy megvédjük magunkat a gyomorproblémáktól. Részletek a galériában!
Zöldség vagy gyümölcs? Tényleg Görögországból származik? Íme 10 + 1 érdekesség a nyár kedvencéről, amit csak nagyon kevesen ismernek.