Lifestyle

Elveszik a lényeg: 3 zöldség, amit nem kellene meghámoznod

Sokszor mondják, hogy a héjában van a vitamin és nem véletlenül! Íme, 3 zöldség, amit teljesen feleslegesen szoktunk meghámozni.

Hámozni vagy nem hámozni?

Étkezés vagy főzés előtt minden esetben az az első lépés, ha gyümölcsről, vagy zöldségről van szó, hogy megmossuk, majd meghámozzuk őket. A legtöbb fajtát érdemes is, hiszen a héjában olyan anyagok találhatók, amelyek a szervezetünk számára akár mérgezők is lehetnek. Viszont néhány kivételes esetben a növényekben található tápanyagok és vitaminok a hámozással elveszhetnek. Máris mutatunk ebből hármat, lapozd fel a galériát!

Sárgarépa - A sárgarépát, ha muszáj meghámozni, akkor azt nagyon vékonyan tegyük, hiszen a héj alatt található vékony rétegben található a poliacetilén nevű anyag, amely erős gombaölő hatással bír, valamint antibakteriális és gyulladáscsökkentő.
Kattints a további képekért!

Látszólag átkelt a szivárványhídon a legutóbb vásárolt szobanövényed? Nyugi, még nincs minden veszve. Egy 3 összetevős keverék lehet a megmentő, amihez a hozzávalókat akár otthon is fellelheted.

Leadfotó: 123rf.com

VIA

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az amerikai modell és színésznő, Brooke Shields a nyolcvanas években volt igazán a csúcson, de a Netflix ismét visszatette őt a térképre. Most az ő főszereplésével készült alkotás tarol.
Sztárok
Harry herceg sosem titkolta, hogy hétköznapibb életet szeretne élni, ám mint kiderült az egyik rokona miatt kénytelen volt elköteleznie magát királyi kötelességei mellett.
Lifestyle
Eláruljuk, honnan tudhatod, hogy valóban az adott víz okozza-e a problémát, és hogyan kezelheted a tüneteket.