Lifestyle

Ha ezt csinálod, soha többet nem fog szétfőni a krumpli: egy filléres dolog a megoldás a problémára!

Neked is állandóan széfő a burgonya, miközben főzöd, pedig köretként vagy épp a rakott krumplihoz egyben lenne rá szükséged? Most eláruljuk, mit kell tenned a főzővízbe, hogy soha többet ne kelljen ezzel szembesülnöd!

Próbáltad már?

A keményítőben gazdag burgonya egy igazán sokoldalú alapélelmiszer, amely szinte minden háztartásban megtalálható. Elengedhetetlen néhány leveshez, de használhatjuk főzelékekben vagy épp köretként is - utóbbi talán az a felhasználási módja, amit a legtöbb ember előnyben részesít. Készülhet belőle főtt vagy sült burgonya, krumplipüré, de tejföllel és majonézzel, esetleg ecettel kombinálva saláta is. Főzés közben azonban - ha nem a megfelelő típust, fajtát használunk - a krumpli könnyen szétfőhet, ha nem figyelünk, és így lehetetlen lesz például a rakott burgonya elkészítése ebből az olcsó alapélelmiszerből. Galériánkban eláruljuk, hogy a Mindmegette szerint pontosan mit is kell tenni annak érdekében, hogy a krumpli egybe maradjon a főzési idő végéig!

Azzal a legtöbb háziasszony tisztában van, hogy különböző burgonyafajták léteznek: vannak például olyanok, amelyek közepes keményítőtartalmúak (13-17%) - ezek a "B" típusú krumplik, amelyek rakott és főtt burgonyás ételek elkészítésére alkalmasak, valamint a levesekbe is ezeket érdemes tenni.
Kattints a további képekért!

Természetesen a fagyasztás a legegyszerűbb, de a gomba állaga így változik. Megmutatjuk, hogyan lehet sokáig frissen tárolni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Home&Design
Elsőre furcsa és kissé feleslegesnek ható trend ütötte fel a fejét a lakberendezés területén.
Lifestyle
Ezek a tettek minimális erőfeszítést igényelnek, mégis pozitív irányba változhat az életed általuk.
Fashion&Beauty
Az intim területekről való gondoskodás elengedhetetlen része a megfelelő fehérnemű kiválasztása. Eddig talán nem is gondoltad volna, de bizony akad néhány típusú fehérnemű, melyek súlyos problémákhoz...