Lifestyle

Kiderült, hány négynapos hétvége vár ránk jövőre

Nyakunkon az idei esztendő vége: időszerű a jövőbe tekintenünk, s megnéznünk, hány hosszú hétvégénk lesz 2022-ben.

Október 23. és augusztus 20. is hétvégére esik jövőre

Lassacskán ez az év is véget ér, így hát időszerű a jövőbe tekintenünk, s megnéznünk, vajon hány hosszú hétvégének örvendhetünk majd 2022-ben. Ezt a - nyilvánvalóan sokak számára nem közömbös - kérdést az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelete tisztázza. Ebből a következő derül ki:

„A 2022. évi munkaszüneti napok körüli – a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó – munkarend a következő:

a) 2022. március 14., hétfő pihenőnap

2022. március 26., szombat munkanap

b) 2022. október 15., szombat munkanap

2022. október 31., hétfő pihenőnap.”

2002-ben a március 15-i ünnep keddre esik, így hát ekkor a hétfő is pihenőnap lesz, amit két héttel később kell majd ledolgozniuk a munkavállalóknak. Sőt, jövőre a Mindenszentek is keddre esik, az azt megelőző hétfőt pedig két héttel korábban, szombaton kell ledolgozni.

Négynapos hétvégében lesz részünk a húsvéti ünnepek (április 15-18.) alatt is. Jövőre tehát négynapos hosszú hétvégéből három alkalom adódik, a karácsonyi és pünkösdi ünnepek révén pedig egy-egy háromnapos hosszú hétvégét kapunk.

2022-ben január 1-je szombatra esik, míg májust elsejét vasárnap ünnepeljük, augusztus 20-át szombaton, október 23-át pedig vasárnap.

Fotó: 123rf

Amennyiben te is a Chrome régi verzióját használod, mostantól nem férhetsz hozzá egy kulcsfontosságú funkcióhoz.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Három tisztán magyar hátterű piaci szereplőről van szó, mely újabban rendhagyó innovációval kísérletezget.
Sztárok
Kevesen tudják, de III. Károly brit király több szálon is kötődik Magyarországhoz, egy alkalommal pedig rendhagyó videóüzenetet is küldött nekünk, melyen az anyanyelvünkön szólt hozzánk.
Lifestyle
Mindannyian találkoztunk már a hűtőből áradó kellemetlen szaggal, ami egy igazi rémálom lehet a mindennapokban. Erre is van megoldás!