4 étel a fogak egészségéért - Mondj búcsút a szuvasodásnak
A fogak egészségéhez nem csak a helyesen végzett, rendszeres fogmosás járul hozzá, hanem az is, amit megeszünk. Ha nem akarunk záros határidőn belül megválni „rágóeszközeinktől”, akkor a következő 4 ételt rendszeresen fogyasszuk.
Sajt
Kétség sem férhet hozzá, hogy a sajt a fogaink őre: helyreállítja a száj egészséges pH-értékét, mivel lassítja a szervetlen anyagok kioldódását a fogakból. Magas zsírtartalmának köszönhetően ráadásul védi a fogsort a fogszuvasodás ellen. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy gazdag foszforban, ami a kalciummal együtt a fogak és a csontok alkotóeleme.
Dió
A dióban rengeteg kalcium található, ami – mint ahogy fentebb már említettük – elengedhetetlen a fogak és a csontok egészségéhez. Nem véletlen, hogy az arab országokban diót szolgálnak fel az étkezések után, hiszen a sajtokhoz hasonlóan magas zsírtartalmának köszönhetően védi fogainkat a savakkal szemben.