Kedvenc őszi gyümölcsünk - A szőlő jótékony hatásai

A szőlő az egyik kedvenc őszi gyümölcsünk és ráadásul igazán jótékony hatással van a szervezetünkre. Csodás hatásait már a rómaiak is felfedezték, lássuk melyek is ezek pontosan!
Vitaminok
A szőlő olyan nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaz, mint az A-, B1-, B2- és C-vitamin. De az ásványi anyagokról sem szabad elfeledkeznünk, különösen, hogy a szőlőnek igen magas a káliumtartalma. Ezenkívül még van benne vas, foszfor és kalcium is. Tehát igazi vitaminbomba az őszi időszakban, amely különösen jól jön, hogy felkészítsük a szervezetünket a téli időszakra.
Emésztési problémák ellen
A szőlő gyümölcssavat, szőlőcukrot és pektineket tartalmaz, ennek köszönhetően igazán pozitív hatással van az emésztőrendszerünkre. A rostokhoz hasonlóan segíti az emésztési folyamatokat, ráadásul a piros szőlőben található cserzőanyag a bélnyálkahártya egészségére is pozitív hatással van.