Szívbarát ételek
2000 óta minden évben szeptember utolsó vasárnapján ünnepeljük világszerte a Szív Világnapját. Ezen apropóból összegyűjtöttünk 6 szívbarát ételt, amit bátran fogyaszthatsz!
Halfélék
A tonhal, a lazac, a hering vagy éppen a makréla gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek erősítik szívünket. Továbbá a bennük lévő B6- és B12-vitamin az idegrendszer egészségében játszik szerepet.
Diófélék
Délutáni nasiként és a reggeli kiegészítőjeként is bátran fogyaszthatjuk a diót vagy éppen a mandulát. Érdemes beiktatnunk ezeket az étrendünkbe, hiszen csökkentik a rossz koleszterin mennyiségét. Emellett a bennük található omega-3 zsírsavak és rostok mind-mind hozzájárulnak a szív egészségéhez.
Hüvelyesek
A hüvelyesek, azon belül is a fekete bab és a szójabab fogyasztása igen ajánlott a szív- és érrendszeri problémákkal küzdők számára. Tele vannak rostokkal, vassal, káliummal és kalciummal, zsírokat pedig nem tartalmaznak. Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg friss állapotukban fogyasszuk ezeket, mert tartósítva elveszítik pozitív tulajdonságaikat.