Fogfehérítés házilag - Bevált módszerek fillérekért
Ha nem szeretnél százezreket költeni fogfehérítésre (amit egyébként bizonyos időközönként meg is kell ismételni, hiszen ha egyszer elkezded, nincs megállás), akkor mellőzd a vörösbort, az erdei gyümölcsöket és a fekete kávét! Cikkünkből pedig most megtudhatod, mi az, amit érdemes fogyasztanod, hogy hófehér fogaid legyenek.
Magvak és diófélék
A kemény magvak tisztogatják és dörzsölik a fogak felületét, emellett pedig nagyon egészségesek is, hiszen magas a fehérjetartalmuk és kedvező a zsírösszetételük.
Hagyma
A hagyma a leheletnek ugyan nem a legjobb, de a fogaknak nagyon is hasznos. Színtelensége miatt nem hagy nyomot a fogak felületén, így nem is színezi el őket. Nem utolsósorban hagymaevés után egyből fogat akarsz mosni, a fogmosás pedig fehérebb fogakat eredményez.
Alma
Biztos már mindannyian hallottuk a fogorvosunktól, hogy egy alma elrágcsálása felér egy fogmosással. Így igaz, és a tisztítás mellett segít a fogfehérítésben is. Továbbá erősíti a fogínyt, a termelődő nagyobb mennyiségű nyál pedig semlegesíti a szájban élő baktériumokat.