Tudj meg mindent a lúgosításról

Ahhoz, hogy a vér és a szövetek optimális kémhatását elérd, az étrendednek 70-80 százalékát lúgosító hatású (lehetőleg minél több nyers) táplálékokból kell összeállítanod, a savasító hatású élelmiszerek mennyisége pedig mindössze csupán 20-30 százalék lehet.
Védekezés az elsavasodás ellen
Az elsavasodás ellen a szervezet folyamatosan védekezik. Tudtad, hogy egy ilyen védekező mechanizmusnak köszönhető az úgynevezett kocsonyás elhízás, az ödémás elváltozások, s még a narancsbőr is? Ez tulajdonképpen annak a kompenzációnak köszönhető, mellyel a test védekezik, és a méreganyagok semlegesítésére vizet tart vissza a sejtek közötti állományban. A lúgosítás kulcsa a nyers gyümölcsök, nyers zöldségek, természetes és cukormentes gyümölcslevek, illetve zöldséglevek fogyasztása, a minimális zsiradékhasználat és az egyszerű szénhidrátok minimalizálása. Javasolt még a sötétzöld alga, a zöldárpa, a búzafű és a lucerna fogyasztása is.
Nagyon fontos, hogy a lúgosítás nem azt jelenti, hogy a savasító ételeket mindörökké száműznöd kellene az étrendedből. Csupán a középutat kell megtalálni, és a savasító ételek közül a tápanyagtartalommal nem rendelkezőket kell teljesen minimális fogyasztásúra csökkenteni! Amint a szervezet sav-bázis egyensúlya helyreáll, és újra feltöltődik értékes tápanyagokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, észre fogod venni, hogy javul a kedélyállapotod, elmúlik a fejfájásod, kisimul a bőröd, és határozottan fiatalabbnak és frissebbnek fogod érezni magad mind fizikálisan, mind szellemileg!