Újjászületik a szíved, ha ezeket eszed - 5 koleszterincsökkentő étel
Egyre több és több ember szenved a magas koleszterinszinttől, illetve annak súlyos következményeitől, a szívinfarktustól és a szélütéstől. Szerencsére rengeteg olyan étel közül lehet válogatni, ami jó irányba befolyásolja a koleszterinszintet: íme, 6 finomság, amit rendszeresen fogyassz a szíved egészségéért!
1. Kelkáposzta
A kelkáposzta a gyerekek, és valljuk be, sok felnőtt számára egyet jelent a világ legutálatosabb zöldségféléjével. Pedig az otthonok többségéből kiközösített kel gazdag K-vitaminban, jó E-vitamin, vas, kalcium- és káliumforrás, de immunerősítő, daganatmegelőző, gyulladásgátló hatással is bír. A benne lévő antioxidánsok, rostok és omega-3 zsírsavak egészségesen tartják a szívet, rendszeres fogyasztásával drasztikusan csökken a koleszterinszint.
Turmixokba, húslevesbe minden további nélkül beleteheted, de főzelékként vagy finom rakott fogásként is ellenállhatatlan.
2. Avokádó
Az avokádó az egyik legegészségesebb étel a szívbetegséggel, magas vérnyomással küzdők számára: a benne lévő kálium csökkenti a koleszterinszintet, folsav-tartalma pedig megakadályozza a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását. Dús vitaminforrás, segíti az emésztést, ezenkívül a daganatok megelőzésében is világelső, hiszen sok antioxidáns van benne.
Saláták, turmixok elengedhetetlen hozzávalója, és isteni avokádókrémet is lehet belőle készíteni.