Novemberi csodagyümölcs - Ismerd meg a kakiszilvát!
Egyre gyakrabban találkozhatunk a piacokon az éretlen paradicsomra hasonlító kakiszilvával. Külseje és neve azonban semmiképpen ne ijesszen el bennünket, ha egyszer megkóstoljuk, szinte biztos, hogy a szerelmesévé válunk! Cikkünkben most bemutatjuk, miért is érdemes fogyasztani a mézédes gyümölcsöt!
Hogy is hívják pontosan?
Kaki, kakiszilva, datolyaszilva, hurma, sharon-gyümölcs, persimon, lótuszszilva, virginiai szilva, lichiparadicsom, kákó és még ki tudja hány néven illetik ezt az isteni Ázsiából származó gyümölcsöt. Már az ókorban is nagyon kedvelt volt, a görögök az istenek gyümölcsének is hívták. Héja narancssárga és fényes, húsa hasonló színű, de kissé áttetsző. Magja szerencsére nincs, így ez sem okozhat számunkra kellemetlenséget, az íze pedig egyszerűen fenséges! Ha vásárláskor még keménynek, éretlennek érzékeljük, várjunk, míg megérik és puhább lesz, mert csak ekkor válik édessé. Tény, hogy nem a legolcsóbb gyümölcsök közé tartozik, azonban mindenképpen megéri néha költeni rá, hiszen amellett, hogy nagyon finom, még számos jótékony hatása is van.