Minden hazai konyhában ott van ez a csodaszer, ami az influenzát is legyőzi

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyire egészséges is a fokhagyma. Most megmutatjuk a jótékony hatásait!

Többet kellene belőle fogyasztani

Valóban vissza kell mennünk a múltba, mert a fokhagyma egy ősi fűszernövény, ami körülbelül ötezer éve velünk van. Ízesítőként sem utolsó, de azért érdemes belőle többet használni, mert rendkívül jótékony hatással van az egészségünkre.

A fokhagyma legfontosabb hatóanyaga az allicin, amely antibakteriális, antivirális, gombaölő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A hazai konyhákban is elengedhetetlen alapanyag tartalmaz A-, B-, C- és E-vitamint, valamint ásványi anyagokat, mint a kálium, a kalcium, a cink, a réz, a vas és a szelén.

Az eredete Közép-Ázsiára vezethető vissza, ahol a vad változata még ma is megtalálható. Egyiptomban szent növényként tisztelték, és a piramisok építésekor a rabszolgáknak is adtak belőle.

Azonban, hogy milyen hatással van ez az alapanyag az egészségünkre, az a galériánkból kiderül!

A fokhagyma Magyarországra a török hódoltság idején került, és hamarosan elterjedt a termesztése és a fogyasztása. Napjainkban a világ legnagyobb fokhagymatermelője Kína, de Európában is sok országban termesztik.
Kattints a további képekért!

A gyártóknak kicsit jobban át kell gondolniuk, mit tesznek ezekbe a pizzákba.

Leadfotó: Flickr

Oldalak

Home&Design
Téged is frusztrál, hogy sosincs hely a konyhapulton a kisgépek és egyéb kiegészítők miatt? Íme, a tökéletes megoldás a problémára!
Lifestyle
A csokoládét mindenki szereti, nem igaz? Nos, szerencsénk van, ugyanis kutatások bizonyítják, hogy akkor sem kell lemondanunk róla, ha épp diétázunk – csupán az nem mindegy, melyik napszakban...
Sztárok
Az ember néha szokta azt érezni, hogy a lehető legrosszabb napon van túl. Görög Zitával rengeteg mindent történt, de az élet nem akart leállni a pofonokkal.