A gránátalma jótékony hatásai
Az Aphrodité gyümölcsének is nevezett gránátalma ősz végén terem, így épp itt az ideje, hogy megismerjük felhasználási módjait és a szervezetre gyakorolt jótékony hatásait!
Öregedésgátló és gyulladáscsökkentő
Az Ázsiában és a mediterrán vidékeken oly népszerű gránátalma valódi vitaminbomba, nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, amelyek egyes feltételezések szerint képesek megakadályozni a daganatos megbetegedések kialakulását. A benne lévő C-vitamin az immunrendszerünket erősíti, a K-vitamin a csontoknak tesz jót, antioxidánsai pedig az öregedésgátlásért felelősek. A gránátalma fogyasztásával csökkenthetjük a koleszterinszintet és a magas vérnyomást, és megakadályozhatjuk a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Védelmet nyújt a különböző fertőzésekkel szemben és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Alacsony kalóriatartalma miatt - 100 gramm nagyjából 83 kalóriának felel meg - a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.