10+1 tuti tipp a nyári ételmérgezés ellen
A nagy kánikulának köszönhetően nyáron nagyon gyakoriak a különböző ételmérgezések és fertőzések, melyek néhány egyszerű higiéniai szabály betartásával könnyedén elkerülhetőek. Íme néhány tuti tipp, hogy semmi ne állhasson a gondtalan nyaralás útjába.
1. Tejtermékek
A tej- és tejtermékek a harminc fokos hőségben akár néhány óra alatt is megsavanyodnak, könnyen fertőzések forrásaivá válnak, ezért mindig körültekintően tároljuk őket és figyeljünk oda a szavatossági időre.
2. Szemét
Kánikulában nem feltétlenül kell megvárnunk, amíg megtelik a konyhai szemetes, főleg gyorsan romló hulladékok esetében ajánlott a szemetest minél gyakrabban üríteni.
3. Rendszerezés
A hűtőszekrényben is érdemes rendszerezni a különböző élelmiszereket, különösen a nyers húsokat, zöldségeket és gyümölcsöket kell alaposan becsomagolva elkülöníteni és megmosni, mielőtt hűtőbe kerülve érintkeznek a többi étellel.