Ismerd meg a dió jótékony hatásait
Az őszi és a téli időszak legnépszerűbb olajos magvai közé tartozik a dió, ráadásul rendkívül egészséges is. Lássuk, miért is fontos sokat ennünk belőle!
Telítetlen zsírsavak
A dió tele van telítetlen zsírsavakkal, amely főleg a koleszterinszintünk normalizálása miatt rendkívül fontos. Ezt a jótékony hatását érdemes kihasználnunk akár egy-egy nehéz étkezés után is. Ráadásul a dió az emésztésünk serkentésében is segíthet, de gyomor és bélhurut ellen is ajánlják a fogyasztását.
Szívbetegség ellen
Talán nem teljesen ismeretlen dolog, de érdemes megjegyezni, hogy ez a kis csonthéjas gyümölcs omega-3 zsírsavakat is tartalmaz, amelyek leginkább a szív és az érrendszer egészségének megőrzésében fontosak. Ezenkívül antioxidáns tartalma miatt sem érdemes kihagynunk a mindennapi étkezéseinkből a diót. Egyes tanulmányok szerint már pár szem is képes kifejteni a jótékony hatásait, ezért akár két étkezés között is érdemes kihasználnunk az időt, hogy pár darab diót elropogtassunk, ráadásul így az egészségtelen nassolást is kiválthatjuk.