Csökkenti a koleszterinszintet és javítja a látást - Édesség, amit Te is imádsz
Végre bűntudat nélkül átadhatjuk magunkat a csokoládé csábításának és élvezhetjük az édes kényeztetését! Tudományos kutatások ugyanis kimutatták, hogy a csoki nem csak nagyon finom, de az egészségre is rendkívül jó hatással van. Erősíti az immunrendszert, felveszi a harcot a szövetek oxidációja ellen, segít megelőzni a szívbetegségek kialakulását és boldogsághormonokat termel, amik hozzájárulnak a hosszú és egészséges élethez.
Csökkenti a koleszterinszintet
Kutatások kimutatták, hogy azoknak az embereknek a vérében, akik rendszeresen fogyasztanak csokoládét, sokkal magasabb volt az antioxidáns-szint, mint a "rossz" koleszterinnek is nevezett LDL-szintje, amely kifejezetten káros a szervezetre.
Növeli az antitesteket
Még csak nem is kell ennünk belőle és máris a hasznunkra válik! Tanulmányok megállapították, hogy az önkénteseknek, akik beleszagoltak a csokoládéba, az antitest-szintjük azonnal megemelkedett.
Jó a köhögésre
A csokoládé alapját képező kakaó egyik összetevője a teobromin nevű serkentő hatású szer – tudományos nevén metilxantin –, amely csökkenti a köhögésért felelős idegek aktivitását. A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat kutatása során 300 köhögésben szenvedő beteg kapott naponta kétszer teobromint, s több mint felüknek látványosan gyorsan javult az állapota.