A csicseriborsó jótékony hatásai
Itthon talán kevésbé ismert, de a keleti konyha kedvelői gyakran találkozhatnak a csicseriborsóval. Nem csak sokrétű felhasználhatósága miatt érdemes jobban megismerkednünk vele, hanem az egészségünkre gyakorolt jótékony hatása miatt is.
Segíti az emésztést
A csicseriborsó rendkívül gazdag rostokban, ezért kiválóan segíti emésztésünket. Főleg a székrekedés megelőzésben rendkívül hatékony, ráadásul segít a bélben lerakodó salakanyag eltávolításában is. Ennek köszönhetően megelőzhetjük akár a bélrendszerben kialakuló daganatos betegségeket is.
Szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére
Az emésztésünk mellett a koleszterin szintünkre is pozitív hatással van a csicseriborsó fogyasztása. A koleszterinszintünket nem csak csökkenti, hanem segít egyensúlyban is tartani. Emellett pedig vérnyomáscsökkentő hatással is rendelkezik, így rendszeres fogyasztása mellett megelőzhetjük a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. De lassú felszívódása miatt a vércukorszintünket sem emeli meg hirtelen, így a cukorbetegségben szenvedők is bátran ehetnek belőle.