A cékla jótékony hatásai
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A céklát lehet imádni és utálni, egy biztos: az egyik legkiválóbb vitaminforrás az év hűvösebb időszakában. Cikkünkből megismerheted jótékony tulajdonságait!
Vitaminok, ásványi anyagok
A céklát már az ókori népek is termesztették, már ők is felismerték ugyanis jótékony hatásait és számtalan betegséget próbáltak meg gyógyítani a segítségével. Elsősorban a gyökerét fogyasztjuk, kevesen tudják, hogy a levelei is ehetőek, saláták egyik kiváló összetevője lehet. A cékla A-, B- és C- vitaminban gazdag, emellett olyan számunkra hasznos ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kálium, a kalcium, a foszfor, a vas, a nátrium és a kén.