A brokkoli jótékony hatásai
Az ősz beköszöntével egyre gyakrabban találkozunk a piacokon a brokkolival. A karfiol és a fejes káposzta közeli rokona segítségünkre lehet abban, hogy az egyre hűvösebb heteket is egészségesen tudjunk átvészelni.
Fogyasztása
Európa nyugati részein, valamint az Egyesült Államokban igen nagy népszerűségnek örvend a brokkoli, amelyet már a rómaiak is fogyasztottak, hazánkban azonban csupán alig két évtizede kezdett el betörni. Kertünkben is bátran termeszthetjük, ugyanis viszonylag igénytelen növényről van szó, rokonaival ellentétben jól viseli a hideget és a meleget egyaránt. Ráadásul, ha levágjuk az ehető virágját, akkor újabb rózsák nőnek majd a levelei között, így sokáig élvezhetjük a „termését”. Fogyaszthatjuk vajon párolva, de kiváló krémlevest, főzeléket is készíthetünk belőle, sőt akár ki is ránthatjuk.