Bogyós gyümölcsök pozitív hatásai
A tavasz végéhez közeledve lassan beköszönt a bogyós gyümölcsök időszaka. Ezek az apró, piros, fekete, kék színben pompázó finomságok igazi vitaminbombák. Nézzük, mit tartalmaznak és milyen pozitív hatása van az epernek valamint társainak!
Eper
Az eper az egyik kedvenc tavaszi gyümölcsünk, és jó hír, hogy a kertekben hamarosan megérnek az első szemek! Ez a piros isteni finomság nemcsak jó ízű, rengeteg C-vitamint és folsavat tartalmaz. Segíti a vérkeringést és antioxidáns hatása is ismert.
Málna
A málnának az eperhez hasonlóan magas a C-vitamintartalma és még a szervezetünk számára elengedhetetlen mangán is található benne. Tele van rostokkal, így már egy kis adag fogyasztása is pozitívan hat egészségünkre. A vashiányosok számára különösen ajánlott gyümölcs.
Szeder
A szeder igazi vitaminbomba, C- és A-vitamin is található benne, emellett pedig magas a vas-, kalcium- és rosttartalma.
Akai bogyó
A Braziliából származó gyümölcs tele van rostokkal és antioxidánsokkal. Csökkenti a koleszterinszintet, óvja szívünket és segíti a fogyókúrát.