Egészséges csemegék őszre - Ezért fogyassz aszalt gyümölcsöket!
A hűvösebb évszakokban a különböző aszalt gyümölcsök alternatív megoldást jelenthetnek számunkra vitaminpótlás szempontjából. Bár a kalóriatartalmuk miatt nem szabad mértéktelenül fogyasztani őket, pozitív hatásaikért megéri néha elmajszolni egy-egy adag asztalt szilvát vagy éppen sárgabarackot. Íme, 4 nagyszerű csemege őszre!
Asztal sárgabarack
Az A- és C-vitaminban, béta-karotinban, valamint ásványi anyagokban gazdag aszalt sárgabarack jót tesz a májunknak, elősegíti a méregtelenítést, enyhén hashajtó hatású és védi az ereinket. Gátolja az öregedést, jót tesz a szívünknek és a rák megelőzésében is szerepet játszik. Káliumtartalma karban tartja a vérnyomásunkat, továbbá ásványi anyagai jót tesznek a bőrünk, hajunk és körmünk egészségének is.
Aszalt szilva
Az aszalt szilva régóta kedvelt nasinak számít a fogyókúrázók körében, hiába a magas kalóriatartalma, rostjainak köszönhetően hosszú ideig telítve érezhetjük magunkat. Hashajtó hatása miatt megszünteti a székrekedést, de a vért is kiválóan tisztítja. Emellett magas káliumtartalma gondoskodik az éles látásról és vérnyomásunk karbantartásáról.