A tej pozitív hatásai - Ezért érdemes fogyasztani

1957 óta május első keddjén rendezi meg a Nemzetközi Tejnapot a Nemzetközi Tejszövetség. Nem titkolt céljuk népszerűsíteni a tápláló italt és ezzel együtt az egészséges életmódot. Lássuk, miért érdemes tejet fogyasztanunk!
Csontok
A tej és a tejtermékek kalciumot, foszfort, magnéziumot és fehérjét tartalmaznak, amelyek elengedhetetlenek az egészséges csontok növekedéséhez és fejlődéséhez. Ezért is fontos, hogy a gyermekek minél több tejet fogyasszanak. Így védhetjük meg őket a betegségektől és a későbbi csontritkulástól.
Fogak
Az egészséges fogak számára szüksége a rendszeres tejfogyasztás, a benne lévő kalcium és foszfor ugyanis hozzájárul a fogazatunk épségének megőrzéséhez. A tejben lévő fehérje, a kazein vékony védőréteget von a fogzománcra, hogy megóvja azt a savaktól. A fogorvosok azért is ajánlják a tejfogyasztást, mert a különböző kutatások szerint, hogy étkezések között ez az egyetlen olyan ital, amely nem rongálja a fogakat és nem okoz szuvasodást.
Vérnyomás
A felmérések bizonyítják, hogy napi 3 alkalommal történő tejfogyasztás, kiegészítve étrendünket zöldségekkel, gyümölcsökkel és alacsony sótartalmú ételekkel csökkenti a magas vérnyomást.